Oversigt over vandreture og løberuter

Kløverstierne i Sæby

Oversigt over vandreture og løberuter

Kløverstierne

Hop på cyklen, snør de gode løbesko eller grib dine vandrestave og begiv dig ud på en fantastisk tur gennem frodig natur, det gamle byområde og den hyggelige strandpromenade langs Sæby Havn.

Kløverstien er startsted for vandreture i Sæby og består af fire ruter på 2,5 km, 5 km, 7,5 km eller hele 21,5 km, der hver især tager dig igennem de skønne naturområder og seværdigheder i byen, blandt andet det gamle rådhus fra 1801. Stierne lægger op til idylliske vandreture, hvad end du er langdistancevandrer eller nyder en kort men smuk vandretur. Dyk ned i korte historier om Sæby, der er placeret langs ruterne, og lær byen at kende på en helt unik måde, mens du er aktiv på en af de fire vandreruter. Hvem ved, du ender måske med at blive helt kendt i området!

Kombinationen af at være fysisk aktiv mens du oplever byen fra sin bedste side er en enestående mulighed for sightseeing i skønne Sæby.

Grøn sti er 2,5 km i skønne Sæby

Kløversti - grøn rute 2.5 km

Dette er en hyggelig lille spadsere- eller løbetur fra havnen langs Strandpromenaden, via villaveje forbi det brusende stemmeværk ved Sæby Vandmølle, tilbage til havnen gennem Sæbys ældste bydel. Tag gerne et hvil i Sæby Kirke under de enestående kalkmalerier fra klostertiden.

Se Grøn rute i Endomondo >>

Du kommer forbi den smukke gamle vandmølle på turen

Kløversti - blå rute 5 km >>

Fra Strandpromenaden mod nord, op forbi Nellemanns Have med den frodige mangfoldighed og Jernkildens kølige skygge, via Sæbygård Skov til kulturhuset ”Skovlyst”. Følg åens bugtninger tilbage til byen, langs de gamle haver til åens udløb i havet. En tur som også børnene vil elske.

Se Blå rute i Endomondo >>

Nyd den charmerende stemning i den gamle bydel

Kløversti - rød rute 7.5 km

Fra Sæbys gamle bydel til byens sydlige udkant forbi børnehaven med dyrehold, St.Toftelund. I Gybels Plantage passeres søen med ænder og blishøns. Her er også motionsredskaber, madpakkehus og bålplads. En moderat gå-og løberute, også er velegnet til en picnic med familien.

Se Rød rute i Endomondo >>

En del af ruten går gennem den flotte Sæbygaard Skov

Kløversti - sort rute 21.5 km

Ruten er så lang som en halv marathon, og vælger du at løbe den, er formen god. Med start langs havet, videre ad den gamle jernbanesti til ”bjergetapen” gennem Nellemanns Have, op til den betagende udsigt over havet. Flot nedtur gennem Sæbygård Skov, med slut ved den dejlige havn.

Se Sort rute i Endomondo >>