Cykeltur

Ture i naturen

I Hjørring området er der masser af muligheder for at cykle, løbe, ride eller gå ture i det grønne. Der findes en række forskellige stier og ruter, som du kan følge. På Hjørring Turistservice kan du få forskelligt kortmateriale, men her på siden kan du også hente inspiration til din næste tur i naturen.

Kløverstierne

I Hjørring findes 4 forskellige Kløverstier. Du kan vælge mellem den grønne rute på 2,5 km (Kulturhistorisk byrute), den blå på 5 km (Byens Vand), den røde på 8 km (Hjertestien) eller den sorte på 12 km. (Naturruten). Alle ruterne starter og slutter på Springvandspladsen i centrum af Hjørring. Den kulturhistoriske byrute er en byvandring gennem den gamle del af Hjørring. Du ser de tre middelalderkirker og går gennem Christiansgave - Hjørrings ældste bypark. Den anden rute Byens vand følger bl.a. den nyetablerede sti gennem Folkeparken. Denne rute kan både gåes, løbes og cykles. Hjertestien byder på en smuk tur gennem det naturskønne område Hjørring Bjerge. Denne rute er velegnet til både gang og løb. Endelig er der naturruten, som også er velegenet til både at gå, cykle og løbe. Du kan finde Kløverstifolderne hos Hjørring Turistservice.

Tolne - Asdalruten

Tolne - og Asdalruten er regionale cykelruter nr. 62 og 63. Tolneruten er 55 km. lang og går fra Frederikshavn over Tolne og Sindal til Hjørring. Fra Hjørring cykler man over broen ved Liver å og støder til Vestkystruten. Asdalruten er 8 km. lang og strækker sig fra Bjergby over Asdal til Uggerby Klitplantage ved Hirtshals. Fælles for ruterne er, at du fortrinsvis følger grusbelagte mark- og skovveje og små asfaltveje, hvor der ikke er meget trafik. Kort og beskrivelse kan downloades fra Hjørring Kommunes website. Følg linket til højre under naturfoldere eller afhent folderen på Hjørring Turistservice.  

Rideruten i Nordvendsyssel

Rideruten i Nordvendsyssel er med sine 200 km. den længste riderute i Danmark. Ruten strækker sig fra Hjørring til Hirtshals og Skagen, videre til Frederikshavn og tilbage igen tværs gennem Vendsyssel forbi Sindal. Undervejs rider man gennem et fantastisk varieret landskab med klitter, heder og moser, langs kysterne og gennem det bakkede landskab med marker og skove i hjertet af Vendsyssel.

Kunstruten 

Kunstruten strækker sig fra Bjergby til Mygdal. Kunstruten går forbi en række forskellige kunsthåndværkere og skulpturer. Blandt andet går ruten forbi Peterspladsen i Bjergby, Bjergby Kirke, Textilgalleriet ved Birgitte Tolnov og Glashytten Lillehøj. Nordvest for Peterspladsen ligger Præstebakkerne, som er et fredet område, hvor du kan gå en tur ad en afmærket rute. Ruten er knap to km. lang. Kunstruten går også forbi Herregården Odden, som byder på J. F. Willumsens samlingen og Mygdalhus, hvor forskellige udstillinger af lokale kunstnere kan ses. På Hjørring Turistservice findes en folder over Kunstruten.

Bollerruten

Regional cykelrute nr. 60 er en 32 km. lang cykelrute, der forbinder Hærvejsruten med Tolneruten. Ruten følger grusbelagte mark - og skovveje, asfaltveje med lidt trafik og veje med stianlæg. Kort og beskrivelse kan fåes på Hjørring Turistservice eller downloades fra Hjørring Kommunes website. Følg linket til højre under naturfoldere.  

Hærvejen

I foråret 2014 blev den nordjyske strækning af Hærvejen indviet. Hærvejene i Nordjylland løber ud fra Viborg over Aars, hvor ruten deler sig mod øst og mod vest. Den vestlige rute løber gennem Vesthimmerland over Aggersund, Jammerbugten og ender i Hirtshals. Den østlige rute løber gennem Himmerland, Rebild og Aalborg kommune. Videre op gennem Brønderslev og Jyske Ås for at slutte i Frederikshavn. Mod øst findes der både en vandrerute og en cykelrute. Du kan downloade en app, der hedder Hærvejen. Den giver en række nyttige informationer og også kortmateriale kan du finde her. På Hjørring Turistservice findes også en folder med kort over Hærvejen i Nordjylland.

Stier i Sindal

I Sindal finder du tre afmærkede ruter, som giver dig mulighed for at opleve naturen omkring Sindal. Ruterne er 3, 6 og 10 km. lange og mærket med farvede pile på træpæle. Folderen kan hentes på Hjørring Turistservice eller downloades ved at følge linket under naturfoldere.  

Stier i Hjørring

I Hjørring finder du flere stier og områder, hvor der er mulighed for dejlige ture i naturen. Blandt andet er der etableret en sti gennem Folkeparken. Ruten går fra Bispetorv gennem Svanelunden, Folkeparken, Beiths Vænge til Ulvegravene. Ruten fungerer både som gang- og cykelsti. Desuden er området ved Hjørring Bjerge oplagt til ture i det fri. Her er hundeskov og udsigtstårn. På Hjørring Turistservice fåes en folder over nogle af stierne i Hjørring eller du kan downloade folderen via linket under naturfoldere. 

 


Del denne side

Grundlovsløbet

Hvert år den 5. juni løbes der Grundløvsløb i Hjørring. Også Bøgstedløbet og Træd til løbet afholdes hvert forår.

Grundlovsløbet

Hjørring Kommunes naturfoldere

På Hjørring Kommunes hjemmeside kan der downloades en række forskellige foldere om naturoplevelser, ture og friluftsliv. Blandt andet om stier i Hjørring, Hjørring Bjerge, vandrestier i Sindal mm.

Hjørring Kommunes naturfoldere 

Primitive overnatningssteder

I omegenen af Hjørring har du mulighed for at benytte dig af en af de gratis naturlejrpladser. I Bjergby finder du shelters. Ved Astrup findes en naturlejrplads. I Sindal findes både spejderskoven og Sindal Marina, som ligger ud til Uggerby å. Også ved Uggerby å ved Mosbjerg findes en naturlejrplads. Du kan finde mere information om naturlejrpladserne på Naturstyrelsens ud-i-naturen kort eller downloade app'en shelters.

Bål

Køb cykelkort

Cykelruter i Nordjylland er en samling af i alt 7 forskellige kort med cykelruter, der guider dig gennem det Nordjyske terræn på cykel. Kortene er meget detaljerede, og rummer udover ruterne også beskrivelser af de områder, de hver især dækker over. Køb cykelkortene hos Hjørring Turistservice.

Cykelkort