Aktiv ferie i Skagen

Aktiv ferie i Skagen

Naturen indbyder til aktiv ferie i Skagen.

Skagen-området rummer mange muligheder for en aktiv ferie. Du kan cykle, ride, vandre, sejle, surfe og meget andet.

I Kandestederne kan du komme med på turridning på islandske heste i klitplantagenog på stranden. Kysterne indbyder til windsurfing, kitesurfing, drageflyvning, lystfiskeri, løbe og vandreture.

Både i Skagen og Aalbæk er der mulighed for at spille tennis, og Golfklubben Hvide Klit ligger ikke langt fra Skagen. Hvis hele familien vil være sammen om golf, er der flotte minigolfbaner hos Dino
Golf i Skagen og en 18-hullers Harris minigolfbane ved Skiveren Camping.

Tag cyklen og få alle sanseindtrykkene med.

Cyklen er det perfekte transportmiddel, når du holder ferie i eller ved Skagen. Afstandene er overkommelige, terrænet uden store stigninger.

Du er tættere på det hele! Du smager den salte luft i ansigtet, føler solens stråler på huden og lægger øre til bølgebrus og fuglefløjt. På cykel får du alle dimensioner af oplevelsen. Og du kommer rundt på steder, hvor turister i bil ikke finder vej.

Det gælder, hvad enten du vil udforske byens gyder og stræder, cykle en tur på stranden eller følge en af de idylliske cykelruter ud i landskabet.

Er du til fart og action, finder du en udfordrende mountainbike-rute i Skagen Klitplantage. Du kan selv medbringe din cykel, eller du kan leje en her.

Friske oplevelser for lystfiskere og vandrefugle.

Naturen er smuk at se på, men det er endnu sjovere at bruge den aktivt. Med fiskestang eller travesko som udstyr.

Havet omkring Skagen leverer en stor del af Danmarks spisefisk, og der kan også blive et par stykker til dig. Du kan fiske direkte fra stranden eller fra molerne i Skagen og Ålbæk. Her kan du
få nærkontakt med rødspætte, torsk, makrel, hornfisk og mange andre, afhængigt af årstiden.

Skagens Odde er et fantastisk område for vandrere. Afvekslende og med naturtyper, der ikke findes andre steder, fx Råbjerg Mile, stensletten og rimmerne, de forhistoriske kystvolde.

Tag evt. en pose med og saml urter og bær til en kryddersnaps.

Del denne side

Fakta boks:

> Liste med aktive feriemuligheder

Gå en tur ved Stranden

En travetur langs stranden, når havet viser tænder, er en flot oplevelse – og du bliver i godt humør af det!

Cykelferie i Skagen

Hulsig-stien er en dejlig tur for hele familien fra Skagen til Hulsig. Stien løber gennem Hulsig Hede, den er uden betydelige stigninger og med læ det meste af vejen.

Havfisk ved Skagen

Skagen Havfiskeklub arrangerer fisketure med kutter, og der er også plads til gæster. Se nærmere på skagenhavfiskeklub.dk

Guidede ture i Skagen

På alle tider af året bliver der arrangeret guidede naturture med naturvejleder.

Mountainbike i Skagen

På Turistbureauet kan du få cykelkort og forslag tilforskellige ture og udflugter.

Lystfisker ved Skagen