SLF Arrangementer

2014

Generalforsamling

Torsdag den 20. marts 2014 kl. 19.30 i Sognehuset, Kirkepladsen 4

Foreningens generalforsamling.

Efter generalforsamlingen fortæller arkivar Erik S. Christensen om Østvendsyssel i Vikinge- og Middelalderen.

Pensioneret tolder fortæller om smuglere . . .

Torsdag den 10. april 2014 kl. 19.30 i Sognehuset, Kirkepladsen 4

Pens. Tolder Egon Nielsen har med glimt i øjet skrevet bogen om smuglerne til Polen og retur. Denne aften får vi mulighed for at følge smuglerne, når Egon Nielsen fortæller om den ulovlige indførsel ved nordøstjyske kyster.
Allerede i 1572 opfordrede kongen tolderne til at holde øje med smuglere ved Fladstrand, og siden har smuglerhvervet været et job i Østvendsyssel, dog ikke altid risikofrit. Men hvem kan sejle foruden vind, når skatte- og toldfri indtægter lokker.
Denne aften blænder op for smuglerbedrifter, ulovlige og med risiko for
fængselsstraf, spændende som lndiana Jones. Selv formanden for vor forening har været i tolderklør, mistænkt for smugling.

Byvandring i midtbyen med arkivaren

Torsdag den 22. maj 2014, kl. 19.00

Denne byvandring er lidt anderledes, idet vi starter ved Cafe Feen overfor den tidligere politistation, og derefter gennemfører en pub-crawl gennem Strøget til den tidligere Vinkælder, nu "Den Trekantede Hat". PS: turen er betitlet: FFSAA.
(Foreningen fralægger sig alt ansvar).

Sommerudflugt i nærområdet

Lørdag den 14. juni 2014 kl. 11.00

Vi kører i egne biler fra Spar Nords parkeringsplads i Jernbanegade og besøger Havnemuseet i Asaa, hvorefter vi finder et sted at drikke kaffe med lagkage. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen. Har man ikke egen bil, finder vi plads alligevel. Spørg eventuelt poul Rughaven.

Del denne side