Aalbæk ved Skagen

Skagen området

Højen - Gl.Skagen.

Mens Skagen både er en attraktion og en travl hverdagsby med et aktivt erhvervsliv, hersker der en helt anden og nærmest ophøjet stemning i Højen, der måske er bedst kendt som Gl. Skagen. Her er der færre end 30 fastboende og derfor feriestemning året rundt. Her er smukke huse, skønne hoteller og restauranter. Man kommer her for at slappe af og nyde naturen, havet og solen – samt hinandens selskab, for der er mange stamgæster i Gl. Skagen og mange venskaber udviklet gennem årene.

Kandestederne.

En afslappet feriestemning finder du også i Kandestederne nogle kilometer længere ude ad Skagerrakkysten med pittoreske badehoteller og eksklusive sommerhuse.

Aalbæk - det hyggelige fiskerleje på tærsklen til Skagen.

En rundkørsel, et par butikker og en gammel kro et kvarter før Skagen… Hvis det er dit billede af Aalbæk, så er du gået glip af en sjov og hyggelig lille by, hvor du kan opleve et særegent havnemiljø med en blanding af små fiskefartøjer og lystbåde i stort tal. Byen er kun på 1600 sjæle, men byder alligevel på et spændende udvalg af butikker, og du vil opdage, at her tager man begrebet personlig service helt alvorligt.

På begge sider af havnen strækker de hvide badestrande sig, så langt øjet rækker. Vandet er roligt og lavt – en meget børnevenlig strand. Den folkelige kultur trives i Aalbæk med revy og sommerjazz på havnen.

I den 736 ha store Aalbæk Klitplantage findes to store stensletter skabt af sandflugten i 1600-tallet. I den sydlige del af plantagen finder du Jennet Egekrat, der overlevede sandflugten. Vest for Aalbæk Klitplantage findes to usædvanlige naturområder, den udtørrede Gårdbo Sø og Råbjerg Mose. Mosen er en del af et 4000 ha stort habitatområde, hvor man bl.a. finder den sjældne sommerfugl, hedepletvinge. I mosen vokser også dværgbusken mosepost som det eneste sted i Danmark. Gårdbo Sø var en gang Vendsyssels største sø med en vandoverflade på 770 ha og en omkreds på 15 km.

Skiveren og Hulsig, når du vil bo midt i naturen.

Få kilometer syd for Skagen, hvor odden begynder at brede sig ud, bliver naturen lidt mere frodig, lidt mindre ramsaltet. I området ved Hulsig og Bunken Klitplantage på østkysten og omkring Skiveren på vestkysten findes store sommerhusbebyggelser, feriecenter, hotel samt veludstyrede campingpladser.

Her er naturoplevelser og friluftsliv i fokus, fx på strandene, i hede og klitplantage på jagt efter bær og svampe eller på Hvide Klit – Danmarks nordligste golfbane. Området indbyder til trave- og cykelture og er særdeles populært blandt børnefamilier.

Del denne side

Hvad du ellers finder i Skagen området

Ud over selve Skagen by, finder du i hele Skagen området flere små landsbyer, som hver især har deres charme.

Gammel Skagen

Gl. Skagen og Kandestederne har tilbudt ferieoplevelser gennem generationer. Smukke huse, skønne hoteller og gode restauranter præger begge områder.

Aalbæk værft

Aalbæk er bl.a. kendt for sit træskibsværft og sit oprindelige fiskermiljø. Du kan opleve begge dele, når du besøger havnen.

Råbjerg mose

Råbjerg Mose er et typisk rimme-dobbe landskab med parallelle revler af tidligere strandvolde. Den gamle havbund ligger nu 12-13 meter over havets overflade.

Hulsig stien

Fra Hulsig til Skagen løber en af landets smukkeste cykelstier. Væk fra den stærkt trafikerede landevej snor den sig gennem hedelandskabet. Turen tager en halv times tid.