Kunst og kultur i Toppen af Danmark

Få kunst- og kulturoplevelser i Toppen af Danmark, med besøg på museer, slotte og herregårde eller hos kunsthåndværkere. Oplev både det lokale kulturliv, men også de store kunstnere på f. eks. Skagens Museum eller mød kulturen på Vendsyssel Historiske Museum. Kunsten beriger din ferieoplevelse og giver dig noget ekstra med hjem. 

Kunst og kunsthåndværk - en del af Toppen af Danmark
Toppen af Danmark har en lang tradition for at tiltrække malere, billedhuggere og forskellige kunsthåndværkere, der arbejder med vidt forskellige materialer som rav, sten, glas, keramik, lærred og pensel. Du finder masser af gallerier i hele området og flere kunstmuseer med ansete kunstudstillinger. I løbet af året afholdes desuden spændende kunstarrangementer.

De gode historier om Toppen af Danmark
I Toppen af Danmark kan du også høre historierne fortalt af lokale lokale formidlere. Til arrangementer med Den Gode Historie, kan du høre om naturen, historier fra gamle dage og opleve historier levendegjort med musik og teater. Alt på en helt unik måde for området. 

Mærk historiens sus i Toppen af Danmark
Lige meget hvor du befinder dig i Lysets Land er det muligt at opleve, se og mærke historiens vingesus. På de mange historiske museer i området fortælles historien på levende vis. Besøg Børglum Kloster og se den imponerende domkirke og deres udstillinger året rundt. På slotte, herregårde og i kirker møder du store personligheder fra historien, såsom Stygge Krumpen eller i det mindste ser de mærker de har efterladt i historien.

Kunst & kultur

Mød en af de mange kunsthåndværkere i Toppen af Danmark, når du besøger de små værksteder eller gallerier. En helt unik oplevelse.

I mange af byerne i Toppen af Danmark kan du besøge spændende gallerier med kunst i forskellige stilarter. Besøg gallerierne og find dine favoritkunstværker.

Besøg de mange spændende kunstmuseer i Toppen af Danmark. Deltag i de guidede rundvisninger og få en ekstra oplevelse.

Oversigt over kulturoplevelser i Lysets Land. Her finder du kunsthåndværkere, arbejdende værksteder, gallerier, kunstudstillinger og museer.

Oplev autenticiteten og fortællerglæden på skønne arrangementer, når de engagerede lokale fortællere, på medrivende og levende vis, lader dig være en del af deres historie.

 

 

Her finder du inspiration til oplevelser i Toppen af Danmark.

Slotte, herregårde & kirker

Prægtige oplevelser i storslåede og smukke omgivelser - det er et besøg på et slot i Toppen af Danmark.

Besøg en herregård

Du finder flere smukke herregårde i Toppen af Danmark; bl.a. Herregården Odden ved Mygdal og Bangsbo og Knivholt ved Frederikshavn.

Besøg et af de historiske museer i Toppen af Danmark og tag på rejse i tiden. Deltag i rundvisningerne - eller gå selv på jagt efter spor fra fortiden.

Biskoppen Stygge Krumpen fra Børglum Kloster levede i middelalderen og rækker sine lange arme helt ind i nutiden - både med sine flotte bygninger og i fiktionens verden som spøgelse i TV2's julekalender.

Hør om Stygge Krumpen

Play Video

Klostre og kirker var nogle af middelalderens største og mest imponerende bygningsværker. Besøg bl.a. Børglum Kloster ved Løkken.

Tag på vandre- eller cykeltur på Hærvejen, der går hele vejen op gennem Jylland og ender i Frederikshavn og Hirtshals.